Vánoční likér

29. října 2010 v 10:12 | Jana host |  Nápoje
Vánoční likér



4 lžíce strouhaného kokosu,
 2 plechovky (krabičky) neslazeného kondenzovaného mléka Tatra,

1 konzerva Salka,
 1 sáček vanilkového cukru,
 1/4 l rumu.

Kokos na pánvičce nasucho krátce osmahnout, ještě teplý zalejeme neslazeným kondenzovaným mékem. Přikryjem pokličkou a dáme do chladna louhovat do druhého dne.Neotevřenou konzervu Salka vaříme ve vodě 2 hodiny, pak vytáhneme 
a neotvíráme! Necháme zcela vychladnout.

Obsah konzervy pak dáme do mixéru, přilejeme scezené vyluhované neslazené mléko, přidáme vanilk. cukr a rum. Rozmixujeme, přelijeme do pěkných lahviček.



A co se zcezeným kokosem? Buď do kuliček, nebo peču vločkové
sušenky. Scezený kokos mám v míse, přidám 1 vejce, hl. mouku, prášek do
pečiva nebo jedlou sodu, nasekané ořechy, čokoládu, kakao, skořici, sušené
ovoce - podle stavu zásob - med nebo cukr, promíchám, nechám chvíli
uležet. Pokud je hmota příliš hustá, přidám trochu oleje.
Na plech s papírem na pečení kladu placičky (dál od sebe, poněkud se
roztečou) a "suším" v troubě - dost dlouho - aspoň provoní a prohřejí byt. Sušenky mají být trvanlivé, ale u nás nejsou!
Pokud se stane, že jsou málo sladké, stačí poprášit cukrem smíchaným
se skořicí. Je to také typicky vánoční chuťovka, k tomu jablečný čaj- paráda.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 29. října 2010 v 10:15 | Reagovat

Jani, tak na Vánoce čekat nebudu. Jdu do toho hned. Jen jak manžel přiveze Salko a Tatru. Rum a to ostatní mám doma. :-)

2 Hela* Hela* | 29. října 2010 v 14:47 | Reagovat

Vánoce mě už začínají strašit, ale tyhle dobroty určitě vyzkouším :-)  :-)  :-)

3 Věrka Věrka | E-mail | 29. října 2010 v 16:06 | Reagovat

:-P moc lákavý recept, rozhodně to chce vyzkoušet ještě než přijdou Vánoce, nanečisto :-)

4 Jana Jana | 30. října 2010 v 13:54 | Reagovat

[1]:
[2]:
[3]: Budu ráda, když se ozvete, jak se vám líbil.

5 Jitka Jitka | Web | 30. října 2010 v 17:11 | Reagovat

Jani tak musím Ti říct, že je to lahůdka a určitě do Vánoc nevydrží.Upekla jsem ze zbylého kokosu bábovku a obojí je již na mém webu.Bábovka mizí kosmickou rychlostí. Ten nacucaný kokos i když jsem ho vymačkala tam dělá své.Likér je opravdu moc dobrý a moc práce nedá. Příště budu dělat z dvojité dávky abych měla dáreček pro moje snachy.Dala jsem si dokonce práci s nazdobením lahviček, ale ty zůstanou na dáreček a pro sebeb si to dám bez zdobení. :-) Díky za recept.

6 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 30. října 2010 v 19:06 | Reagovat

Likér vypadá lákavě, určitě vyzkouším :-)

7 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 3. listopadu 2010 v 19:23 | Reagovat

Ó...to by mohlo být velice dobré! :-D Jdu do toho taky :-D Alena

8 monika monika | E-mail | Web | 15. listopadu 2010 v 17:10 | Reagovat

Ahoj Jani,u Jitky(Jorga) jsem objevila tenhle recept. Rada bych ho vyzkousela ale neni mi uplne jasne jak varit to mleko.Asi zcela ponorene a pomaleji? Kazdopadne uz se tesim na vysledek,diky,Monika

9 Jana Jana | 16. listopadu 2010 v 15:00 | Reagovat

[8]: Neotevřenou konzervu Salka postavíme do kastrolu s vodou, vodu přivedem do varu a vaříme ve vodě 2 hodiny, pak vytáhneme. Konzerva by měla být zcela ponořená. Já už to nechávám vařit jenom tak 1 a půl hodiny, vypnu, a ono to ještě v horké vodě "dojde" - plechovka se otevře až druhý den, kdy je zcela vychlazená. I kvůli dlouhé době varu je úspornější(i když to je diskutabilní) připravit dvě dávky likéru naráz. Ať chutná.

10 designer wedding dresses 2011 designer wedding dresses 2011 | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:50 | Reagovat

I happen to enter your blog with the help of Google search. To my sheer luck I got what I was searching for. Thanks.
http://www.standdress.com/

11 cocktail dresses uk cocktail dresses uk | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:01 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama