Dráteník z cukety

12. srpna 2008 v 17:14 | Petulka2626 |  Vaření
Léto je obdobím blahobytu co se týče ovoce a zeleniny. Mnoho lidí má jistě na zahrádce cukety a i z těchto nevábně vyhlížejících zelených šišek se dá vykouzlit pořádná dobrota. My ji doma známe jako dráteníka. Ingredience:
1 střední cuketa

20 dkg eidamu 30%

20 dkg měkkého salámu

4 - 5 stroužků česneku

3 - 4 vejce

sůl, pepř, bylinkové koření

prášek do pečiva

hladká mouka na zahuštění
Postup:


Cuketu oloupeme ze slupek, vykrájíme měkký střed a postrouháme ji na hrubém struhadle. Měkký salám také zbavíme slupky a rovněž jej postrouháme na hrubém struhadle. Na jemném struhadle postrouháme sýr a česnek. Přidáme vejce, trošku soli - se solí opatrně, sýr a salám se rozleží - pepř a bylinky dle chuti - oregano, bazalku..... Pak přidáme prášek do pečiva a trošku mouky. Vše důkladně promícháme, rozložíme na vymazaný plech a šup do vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova zhruba na 180 stupňů. Podávat můžeme jak teplé, tak studené.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zdenka "ren." Zdenka "ren." | 12. srpna 2008 v 20:38 | Reagovat

Je to opravdu výborné jídlo, my jsme to nazývali nákyp. Když byl čas cuket, měla jsem nejraděj cukety na kolečka osolené očesnekované a v trojobalu smažené.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama