Kuřecí stehýnka nebo prsíčka?

15. února 2008 v 16:58 | Jitka |  Vaření
Kuřecí stehýnka plněná mandlemi
Podle počtu strávníků zakoupíme stejný počet kuřecích stehýnek. Dále budeme potřebovat balíček mandlí, sůl, grilovací koření, podravku, máslo, smetanu, škrob, krém Mascarpone, nebo Lučinu.
Stehna vykostíme a dáme na pár hodin marinovat. Naplníme nasekanými, oloupanými mandlemi, zamotáme, ( můžeme přichytit párátkem, aby se nerozmotala ) a dáme péct asi na 35 minut. Až budou mít stehýnka zlatavou barvu. Do výpeku přidáme máslo, zahustíme škrobem, zjemníme smetanou a krémem Mascarpone nebo Lučinou. Jako přílohu podáváme vařené brabory nebo rýži.
Kuřecí prsíčka trochu jinak
1/2 kg kuřecích prsíček, sůl, 2 vejce, 1 lžíce bramborové moučky, tuk na opečení, 40 g másla, 50 g žampionů, kari koření, 40 g sekaných mandlí
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, osolíme, obalíme ve vejcích rozmíchaných s bramborovou moučkou a po všech stranách opečeme do zlatova. Na másle zvlášť podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, přidáme kari a spařené sekané mandle. Podáváme s rýží a přeléváme žampiony.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petulka2626 Petulka2626 | E-mail | Web | 15. února 2008 v 17:26 | Reagovat

Mám na to chuť jen když to čtu. Určitě mám novou inspiraci. Kuřecích stehen je v mrazáku dost, tak už vím, co bude zítra na oběd.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama